Nieuws

Radio 1 Boekenfeest. MNM Weekend & Read This! Radio 2 Weekwatchers.

Radio1Boekenfeest

Ook in 2024 stuurt VRT heel wat mooie mensen naar Kortrijk Xpo voor live radio-uitzendingen en podcastopnames. Ook te volgen op TV en via VRT MAX.

Radio 1 Boekenfeest

Bent Van Looy en Ruth Joos delen tijdens de herfstvakantie hun passie voor lezen tijdens een twee uur durend programma, live vanop Boektopia.

Auteurs komen vertellen over hun nieuwste boek en muzikanten brengen een ode aan een favoriet boek in een gloednieuwe song, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Ruth en Bent zoeken tijdens het boekenfeest naar de leeswee - de heimwee naar een boek of naar zijn personages als het boek net uit is - van bekende lezers.

Zondag 27/10 en vrijdag 1/11 van 11 tot 13u in zaal XXL

Van maandag 28/10 tot donderdag 31/10 van 10 tot 12u in zaal XXL

MNM-podcast - Read This!

Shania Gooris nodigt bezoekers uit voor live een opname van de YA-podcast Read This! bij te wonen. Samen met booktokker Yasmine Van Den Meersch neemt ze het boek ‘De beschermengel’ gaan van Bjorn Van den Eynde onder de loep.

Deze live-opname wordt meteen een aflevering in een nieuwe reeks van Read This! die tijdens de herfstvakantie op VRT MAX komt.

Zaterdag 26/10 om 15u30 in de podcaststudio in hal 6

MNM Weekend live

MNM DJ Fabian Hermans zorgt voor de plaatjes bij de boeken. Hij ontvangt tussendoor jonge auteurs en luisteraars die hun favoriete boeken tippen.

Zondag 27/10 van 13 tot 16u in de radiostudio in hal 6

Radio 2 Weekwatchers

In Weekwatchers blikt Ruben Van Gucht op originele en verrassende manier terug op de voorbije week. Hij krijgt hierbij het gezelschap van Niels Destadsbader.

Je kan op zaterdag 2/11 van 8 tot 10u het programma live volgen op VRT 1 en herbekijken op VRT MAX.

Opgelet!

De opnames van Weekwatchers vinden plaats buiten de openingsuren van Boektopia.

Tickets voor de opnames (inclusief ontbijtbuffet) zijn enkel te koop via de gebruikelijke Weekwatchers-kanalen. Met een Weekwatchers-ticket heb je die dag vrije toegang tot Boektopia.

boekenfeest

Radio 1 Boekenfeest

mnm

MNM Weekend

read this

MNM-podcast Read This!

weekwatchers

Radio 2 Weekwatchers