Chef Pieter-Jan Lint laat je proeven van recepten uit zijn twee kookboeken De Basis Plantaardig en Het Gerecht Plantaardig.
Zaterdag 26 oktober , 11u in de kookdemo studio
De boeken HET GERECHT - Plantaardig en DE BASIS – Plantaardig komen als geroepen, nu de beweging om bewuster te eten, met het oog op onze gezondheid en het klimaat, volop tractie krijgt.
Daar waar De Basis Plantaardig zich vooral richtte op technieken en ingrediëntenkennis, vind je in Het Gerecht Plantaardig voornamelijk volwaardige plantaardige gerechten. Beide boeken vullen elkaar aan.
“Ik wil tonen dat je eenvoudig plantaardig kan koken zonder in te boeten aan smaak of textuur. Precies om de vooroordelen rond plantaardig eten te doorbreken, deel ik herkenbare gerechten in de kookboeken.”
Pieter-Jan Lint
vegan chef
Om de lezer wegwijs te maken in plantaardig koken toont HET GERECHT plantaardig vooraan in het boek allerlei producten nodig in je voorraadkast en in je koelkast uitgebreid in beeld en tekst.
Verder leer je hartig broodbeleg maken. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei salades, groente bereidingen, pasta, tofu- en rijstgerechten. Dé klassiekers waaronder de hamburger, vol-au-vent (koninginnenhapje) en balletjes in tomatensaus krijgen een versie zonder vlees.
Het boek is zodanig opgebouwd dat je meerdere combinaties van gerechten kan maken.